Blog

Belekezdünk egy blogba, ahol úgy írunk a nyugdíj és a pénzügy témáiról, ahogy mi is szeretnénk róla olvasni. Érthetően, magyarul, körmondatok, és marketing dumák nélkül. Úgy hogy simán érhető legyen. Hiszen célunk, hogy tájékoztassunk, szórakoztassunk, és közben hasznos gondolatokat adjunk át Neked a nyugdíjjal kapcsolatosan.

Nyugdíjszámok: Mit mondanak

Nyugdíjszámok: Megdöbbentő, meglepő, érdekes

Örök visszatérő kérdés a nyugdíjhelyzet. Sokan sok mindent mondanak, de mint tudjuk: “Nem zörög a haraszt..” Szóval mi is az igazság? A legközelebb akkor jutunk hozzá, hogyha a számok világában keressük. És most próbáljunk eltekinteni Churchill hírhedt mondásától, hogy “csak annak a statisztikának hiszek, amelyet én magam hamisítottam“. Jöjjenek hát a nyugdíjszámok és Darwin következtetése. […]

Darwin alternatív nyugdíjötletei: Ingatlan bérbeadás

Ahogy már megszokhattad, Darwin szereti az alternatív megoldásokat. Mostani cikkünkben az időskori bevétel-kiegészítésre szeretnénk egy érdekes megoldást megmutatni. Lássuk tehát a “Darwin alternatív nyugdíjötletei” rovatunk következő epizódját, mely ezúttal az ingatlan bérbeadás témakörét igyekszik körüljárni.

Hozd ki a maximumot a nyugdíj megtakarításodból!

Mára már evidenciaként kezelhetjük, hogy a nyugdíjas éveink anyagi biztonságát saját magunknak kell megteremtenünk. Léteznek erre különböző alternatív megoldások, mint például a rezsicsökkentés, de a klasszikus nyugdíjcélú megtakarítás még mindig a legnépszerűbb lehetőség. Fontos, hogy ezekből a megoldásokból is a legjobbat hozzuk ki, ezért jöjjön most Darwin 3 legfontosabb nyugdíj megtakarítás szabálya!

130 ezer indok, hogy kezdd el 2020-ban a nyugdíjtervezést

Minimum 130.000 indokunk van rá, hogy miért kezdd el még 2020-ban a nyugdíjtervezést. A nyugdíj megtakarítás alapból egy olyan szerződés, amelyet nem lehet elég korán elindítani. Hiszen az idő csak akkor dolgozik nekünk, ha már él a nyugdíj megtakarításunk. Ez a legfontosabb, a többi pedig most következik:

A hitelek kamatozása: Neked milyen a hiteled?

A jelenlegi statisztikák alapján szinte minden második embernek van valamilyen hitele. Ebben a cikkben nem azt fogjuk taglalni, hogy a hitel jó-e, vagy sem, hiszen a fejlettebb országokban a hitel mára a mindennapi pénzügyeink szerves részévé vált. Ha nem léteznének hitelek, a lakosság jelentős része vagy nem tudna, vagy csak nagyon hosszú idő alatt tudna […]