Vissza a blogra

A nyugdíj takarékoskodás legfontosabb szabályai

Valahogy mindenki tudja, hogy baj van a nyugdíjakkal. Ahogy azt is, hogy valamit egyénileg kell tenni, mert az államtól nem várhatjuk el azt, hogy megoldja helyettünk. Szeretnénk de nem fogja. A konkrét cselekvésnek egy igazi gátja lehet mindössze, az pedig a bizonytalanság. Talán pont azért, mert nem tudjuk melyek a nyugdíj takarékoskodás szabályai? Akkor ebben a cikkben most megmutatjuk, jöjjön is az első szabály!

Nyugdíj takarékoskodás: Tudd, hogy mi a célod!

Ez nem csak a nyugdíj megtakarításokra vonatkozik, hanem az élet szinte minden pontjára. Ha nem tudjuk, hogy mit csinálunk, és miért csináljuk, akkor előbb-utóbb abbahagyjuk, ami egy nyugdíj előtakarékosság esetében akár súlyos anyagi gondokhoz és problémákhoz is vezethet.

A nyugdíj megtakarításoknál az elsődleges cél, hogy annyi pénzt gyűjtsünk össze, amennyit csak tudunk. Hogyha ennyit nem is sikerül akkor legalább akkora legyen hogy a kieső jövedelmünk jelentős részét pótolja.

Az oldalunkon pár kattintással saját magadnak ki is tudod ezt számolni, csak kattints erre a képre:

Nyugdíj takarékosság: Számolj Darwinnal!

Nyugdíj takarékosság: Számolj Darwinnal!

Nem mindegy, melyikre esik a választás

Általános tévhit, hogy az állami támogatás (ami egyébként adókedvezmény) miatt mindegy, hogy NYESZ-t, önkéntes nyugdíjpénztárt, vagy nyugdíjbiztosítást választunk. Arról már nem is beszélve, hogy ezeken belül milyen konkrét konstrukciót.

Nagyon sok olyan nyugdíjbiztosítás van, amely adott esetben jó lehet akár számodra is. Mégis érdemes alaposan megfontolni, hogy melyik szerződést szignózod, hiszen ez nem egy rövidtávú szerződésről beszélünk. És ahogy az előbb is mondtuk, nem szabad félbehagyni egy ilyen szerződést, mert azzal túl sokat veszíthetünk. Darwin és csapata áll a rendelkezésedre, hogy minél hamarabb a leginkább hozzád illő szerződéssel készülhess a nyugdíjas évekre. Csak kattints erre a képre, és máris munkához látunk!

Darwin tanácsadása a nyugdíjproblémára!

Darwin tanácsadása a nyugdíjproblémára!

Állapítsd meg a nyugdíj takarékosság nagyságát!

Azzal, hogy tisztában vagyunk, mekkora összeget kell összegyűjteni nyugdíjas korunkra, meg tudjuk állapítani, hogy havonta mekkora összeget ildomos nyugdíj megtakarításra fordítani. Ha még nem, akkor kattints ide és számolj egyet a nyugdíjkalkulátorunkkal! 

A számok bár lehetnek elsőre kicsit rémisztőek, de ahogy mondani szoktuk “nem hazudnak”. Viszont ez nem szabad, hogy bénítóan hasson bárkire is. A legfontosabb, hogy azt érezzük, hogy most tényleg cselekedni kell, és a magunk kezébe venni a sorsunkat, konkrétan az időskori megélhetésünket. Mi itt vagyunk és segítünk szakmailag, amiben csak tudunk.

Nyugdíj takarékoskodás: Kezdd rögtön az első szabállyal!

Most, hogy megismertük mind a 4 szabályt nincs is más teendő, mint elkezdeni az elejétől. A nyugdíjhiány megállapításától a konkrét nyugdíj megtakarítás elindításáig viszont sok mindent figyelembe kell venni azért, hogy a lehető legmagasabb nyugdíj kiegészítést tudjuk biztosítani saját magunknak. Ha kérdés merült fel, akkor kérdezz tőlünk bátran!

Mi lesz, ha nyugdíjas leszek? Töltsd ki tesztünk!

Mi nem megmondjuk a tutit, hanem segítünk helyesen dönteni. Csináld meg a tesztet, 5 egyszerű kérdés, és látni fogod mi legyen a következő lépésed!

Kezdjük el!