Vissza a blogra

Hozd ki a maximumot a nyugdíj megtakarításodból!

Mára már evidenciaként kezelhetjük, hogy a nyugdíjas éveink anyagi biztonságát saját magunknak kell megteremtenünk. Léteznek erre különböző alternatív megoldások, mint például a rezsicsökkentés, de a klasszikus nyugdíjcélú megtakarítás még mindig a legnépszerűbb lehetőség. Fontos, hogy ezekből a megoldásokból is a legjobbat hozzuk ki, ezért jöjjön most Darwin 3 legfontosabb nyugdíj megtakarítás szabálya!

Mi a nyugdíj megtakarítás szabálya

Mi a nyugdíj megtakarítás szabálya

Nyugdíj megtakarítás első szabálya: Indítsd el hamar!

Az első szabály talán triviális, de mégis ez a legfontosabb. Fontos, hogy körültekintőek legyünk a saját nyugdíj megtakarításunk kiválasztásában, de azért ne üljünk évekig a döntésen. mert az idő az egyik legértékesebb kincsünk. Minél fiatalabb korban kezded el a nyugdíj megtakarításodat, annál könnyebben tudsz sok pénzt felépíteni a nyugdíjas éveidre. Pénz X Idő = Tőke. Ilyen egyszerű az egész. Kicsit hasonlít ez a történet a gyerekvállalásra. Sosincs “ideális időpont” ahhoz hogy jöjjön az utód. Mindig lehetne egy picit jobb a helyzet, de előbb vagy utóbb az embernek úgyis fejest kell ugrania a dologba.

Viszont a nyugdíj megtakarítás esetén kimondottan igaz, hogy minél tovább halogatjuk a döntést, annál kevésbé tud az idő nekünk dolgozni. Győződj meg róla a saját szemeddel, kattints a képre, és számolj egyet magadnak a nyugdíj kalkulátorunkkal!Számolj nyugdíj megtakarítást Darwinnal!

Számolj nyugdíj megtakarítást Darwinnal!

Nyugdíj megtakarítás második szabálya: Bízz a szakemberben!

Bár mi magyarok híresek vagyunk arról, hogy leleményesek vagyunk, és szinte mindent saját kezűleg szeretnénk megoldani, ezen a területen fontos, hogy egyeztess valakivel, akinek ez a szakmája. Már a megfelelő nyugdíjbiztosítás kiválasztása is eléggé összetett feladat és sok mindent kell figyelembe venni. Arról nem is beszélve, hogy adott esetben saját portfóliót is ki kell alakítani.

Lehetsz profi HR-es, sikeres autószerelő, vagy akár egy cégvezető, fogadd el, hogy a nyugdíjcélú megtakarítások területén kollégáink sokkal több tudással és tapasztalattal rendelkeznek, mint Te. Hosszútávon súlyos milliók múlhatnak egy jó vagy rossz döntésen, szóval tényleg megéri rászánni, azt az egy-két órát, amíg egy független szakember segít Neked megtalálni az ideális megoldást?

Ha egyet értesz, akkor kattints a képre, és vedd fel Darwin embereivel a kapcsolatot!

Nyugdíj megoldás Darwinnal

Nyugdíj megoldás Darwinnal

Nyugdíj megtakarítás harmadik szabálya: Legyél kitartó!

A harmadik szabály tulajdonképpen elmondva a legkönnyebb, de megvalósítani annál nehezebb. Még egy kevésbé jó alapkondíciókkal rendelkező, de rendszeresen fizetett szerződés is jobb eredményt (magasabb lejárati összeget) fog elérni, mint egy olyan amit csak ímmel-ámmal, rendszertelenül fizetgetünk. Válassz akkora megtakarítást, amit nagy biztonsággal vállalni tudsz, és légy következetes. Időskori Önmagad rendkívül hálás lesz a mostani énednek, ha eljuttatod őt a nyugdíjparadicsomba. 🙂

Összegzés

Talán ez a három legfontosabb tanács vagy szabály, amelyet tudnod kell a nyugdíj megtakarításokkal kapcsolatban. Hogyha ezeket betartod, akkor biztosan eredményes lesz a nyugdíj megtakarításod, és sokkal jobban fogsz élni, mintha csak az állami nyugdíjra, és/vagy a család segítségére támaszkodnál.

Elhatároztad Magad, hogy konkrét lépéseket tegyél a nyugdíjadért? Akkor első lépésben keress fel minket! Mi meghallgatjuk az igényeidet, és megnézzük milyen lehetőségeid adódnak a pénzpiacon. Neked csak a 3 leginkább hozzád passzoló megoldást kell átnézned. Persze ebben is segítünk. Előre a gondtalan nyugdíjas életért!

Mi lesz, ha nyugdíjas leszek? Töltsd ki tesztünk!

Mi nem megmondjuk a tutit, hanem segítünk helyesen dönteni. Csináld meg a tesztet, 5 egyszerű kérdés, és látni fogod mi legyen a következő lépésed!

Kezdjük el!