Vissza a blogra

3+1 tipp, hogyan spórolj pénzt Magadnak!

Darwin szereti a pénzt. Darwin ráadásul szereti okosan kezelni a pénzügyeit. Mióta pénzt használunk, azóta mindenki arra törekszik, hogy minél több legyen belőle. Ennek két módja van, a bevétel növelése és a kiadások csökkentése. Most megmutatunk pár tippet, hogyan spórolj pénzt!

Spórolj pénzt Magadnak!

Spórolj pénzt Magadnak!

1. Spórolj pénzt, használj pénzügyi appot!

Korábban írtunk egy cikket a költségvetés applikációkról. Nagyon fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy milyen bevételeink vannak és azok mikor érkeznek. A kiadásainkról nem is beszélve. Amennyiben ezt rendszeresen használjuk, kincset fogunk találni a pénztárcánkban. Észre fogjuk venni, hogy melyek voltak azok a költések, amelyekre a jövőben sokkal jobban fogunk figyelni. Ez átlagosan 8-10 ezer forintot is jelenthet havonta.

2. Online összehasonlítások

A vásárlási szokásaink is jelentősen megváltoztak az évek során. Egyre többen inkább online vásárolnak, mintsem személyesen. De itt most nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy az internetnek akad egy óriási előnye, mégpedig a különböző összehasonlító oldalak. Használni kell őket! Minek vegyünk meg bármilyen tárgyat 15.000 forintért, hogyha megtehetjük egy másik helyen mindössze 12.000 forintért? Ez akár még a tankolásra is vonatkozhat, hiszen nem mindenhol kerül ugyanannyiba a benzin. Szeretnéd, ha segítenénk Neked saját költségvetést összeállítani? Akkor kattints a képre, és vedd fel velünk a kapcsolatot!

Darwin tanácsadása a pénzkezeléshez

Darwin tanácsadása a pénzkezeléshez

3. Spórolj pénzt és tedd olcsóbbá a hiteleidet!

Az egyik legjelentősebb kiadás egy háztartás esetén a különböző hitelek törlesztése. Viszont mindig adódik lehetőség ezeket csökkenteni. Ha például többfajta hitelünk van (jelzálog, személyi kölcsön, autóhitel), akkor érdemes lehet ezeket egybegyúrni.

Nagyon sok olyan lakáshitel fut jelenleg is, amelyet egy kis kutatás után ki lehet váltani egy olcsóbbra. Érdemes átgondolni azt is, hogy hogyan fordítsuk a javunkra a hitelmoratórium nyújtotta lehetőségeket. Erről itt írtunk bővebben. Alternatíva: Ezen tippek betartásával is csomó pénzt spórolhatsz, de a legegyszerűbb és leghatékonyabb módszer csak most következik.

+1. Pénzügyi szakember tudását használd!

Mindenki a saját szakmájához ért a legjobban. Szerencsére hazánkban is számos etikus szolgáltatást nyújtó, magasan képzett pénzügyi szakember segíti az embereket abban, hogy anyagilag tudatosan előrébb tudjanak jutni.

Egy jó fogorvosnak miért kéne tudnia, hogy érdemes-e hitelt váltania? Vagy egy zongoristától sem várható el, hogy ismerje a lakásbiztosításának minden egyes feltételét. Éppen ezért érdemes egy pénzügyi szakember ingyenes segítségét kérni! Ha úgy érzed, Számodra is hasznos lehet egy ilyen szolgáltatás, akkor kattints ide, és vedd fel velünk a kapcsolatot! Mi időt, energiát, és pénzt spórolunk meg Neked.

Mi lesz, ha nyugdíjas leszek? Töltsd ki tesztünk!

Mi nem megmondjuk a tutit, hanem segítünk helyesen dönteni. Csináld meg a tesztet, 5 egyszerű kérdés, és látni fogod mi legyen a következő lépésed!

Kezdjük el!